Derfor er vi pro bono-konsulenter

Den nye frivilligheten

Vi er mange som har jobbet som frivillig en gang i livet, som bøssebærer for tv-aksjonen eller ved å selge vafler og lodd for idrettslaget i ungdomstiden. Pro bono betyr i likhet med den kjente frivilligheten at du gjør noe gratis for å bidra til samfunnet. Du gir til fellesskapet. Det sentrale i pro bono-frivilligheten er at dyktige mennesker fra ulike profesjoner donerer sine ferdigheter og kompetanse til organisasjoner som jobber med samfunnsutfordringer. Vi utvikler den nye frivilligheten: Kompetansebasert frivillighet.

Møt Prospera-konsulenter

Pro bono konsulentene som donorer sin kompetanse får mye igjen for dugnadsånden. Gjennom Prospera er de en del av et meningsfylt fellesskap, en arena hvor de møter likesinnede og engasjerte mennesker. Vi hører ofte at pro bono-konsulentene får mer tilbake enn de gir:

En tidligere kollega fortalte Tomas Rosales om Prospera.

Det gir meg mening å bruke kompetansen min til å hjelpe andre mennesker og ideelle organisasjoner. Det gir stor verdi hos disse organisasjonene som ofte ikke har nok ressurser eller besitter en bestemt type kompetanse. Det går den andre veien også; jeg lærer mye selv om hvordan ideelle organisasjoner jobber og tenker. Det å være i team med andre Prospera-konsulenter har vært en læringsopplevelse. Vi kommer fra forskjellige profesjoner og har ulike tanker rundt det faglige og prosessen som gjør at vi bidrar på best mulig måte til organisasjonen vi hjelper. Det har vært mange givende stunder, enten i styrerommet med NOAS eller på workshop med Young Sustainable Impact (YSI). Aha-øyeblikkene når organisasjonene vi hjelper innser hva vi som ser dem med nye øyne sier. Vi hjelper dem med å se mulighetene de har foran seg, de øyeblikkene er veldig givende.

Erlend Glad så en annonse om Prospera på LinkedIn. Erlend har donert sin kompetanse til Kilonga og Holmlia Kulturkafé.

Jeg bidrar gjerne med min kompetanse og erfaring til ideelle organisasjoner og gründere som brenner for en god idé. I tillegg blir man motivert og kan lære mye av andre engasjerte og kompetente i Prospera-nettverket. Det er en enestående og gylden mulighet til å bidra tilbake med egen kompetanse og erfaring til utvikling av gode ideer og samfunnsmessig engasjement. I tillegg kan du lære mye om tverrfaglig prosjektarbeid og få prøve seg i nye roller – helt gratis. Med en svært profesjonell tilnærming og svært dyktige konsulenter, er arbeidet også effektivt og av høyeste kvalitet. Man får også en nærhet til prosjekteier og de engasjerte menneskene som er svært givende. Man blir i godt humør av å bidra gjennom Prospera.

Tom Omnes har donert sin kompetanse til Kulturstedet, UngNorge og Oslo Arkitekturtriennale.

Prospera har et kult konsept; i stedet for å gi penger kan man hjelpe andre ved å gjøre noe man er god til. Det er samfunnsmessig lønnsomt at man bruker kompetansen sin. Det gir en annen motivasjon når man jobber med noe som ikke involverer lønn, du har valgt dette selv fordi det personlig gir deg noe. Man blir kjent med mange spennende mennesker og får mye nyttig kompetanse-kunnskap gjennom de organisasjonene man hjelper og fra konsulentene man jobber med. Når man har tatt en høyere utdanning i Norge, har man også et ansvar for å gi noe tilbake. Vi bør alle bruke kompetansen vi har opparbeidet oss og dele den videre. Som Prospera-konsulent har du en unik mulighet til å øke kompetansen også utenfor det du jobber med. Er du leder i jobben din, kan du for eksempel gjennom Prospera få mulighet til å jobbe mer konkret med tema og fag igjen.

Kjenner du deg igjen? Er du nysgjerrig? Bli pro bono-konsulent her.