Derfor er vi pro bono-konsulenter

Den nye frivilligheten

Vi er mange som har jobbet som frivillig en gang i livet, som bøssebærer for tv-aksjonen eller ved å selge vafler og lodd for idrettslaget i ungdomstiden. Pro bono betyr i likhet med den kjente frivilligheten at du gjør noe gratis for å bidra til samfunnet. Du gir til fellesskapet. Det sentrale i pro bono-frivilligheten er at dyktige mennesker fra ulike profesjoner donerer sine ferdigheter og kompetanse til organisasjoner som jobber med samfunnsutfordringer. Vi utvikler den nye frivilligheten: Kompetansebasert frivillighet.

Møt Prospera-konsulenter

Pro bono konsulentene som donorer sin kompetanse får mye igjen for dugnadsånden. Gjennom Prospera er de en del av et meningsfylt fellesskap, en arena hvor de møter likesinnede og engasjerte mennesker. Vi hører ofte at pro bono-konsulentene får mer tilbake enn de gir:

Petter Moens kjente ikke til Prospera da han ble kontaktet av Prosperas administrasjon, men syntes det hørtes spennende ut. Prospera gjør flere prosjekter som omhandler barn og unge, noe som Petter ble motivert av.

Jeg liker å ha en del baller i luften. Jeg jobber i skolen, har jobbet mange år som rektor og brenner for å gjøre livet til barn og unge bedre. i tillegg liker jeg at Prospera er prosjektbasert. Jeg har vært med på to Prospera-prosjekter til nå, -et for Veslefrikk og et for Opprop Tveten. Man kommer tett på organisasjonene man hjelper, noe som gjør at man utvider sin egen horisont! Det er også en god anledning til å bli kjent med andre faglig sterke, motiverte og dedikerte mennesker. Jeg unner andre å oppleve det!

Geir Larsen hørte om Prospera gjennom en annen Prospera-konsulent som fortalte om Prospera-prosjekter på egen facebook og Linkedin-profil. Det fanget interessen til Geir. Han forteller videre at han ønsket å bli pro bono-konsulent for å gi noe tilbake til samfunnet ved å gjøre noe samfunnsnyttig.

I tillegg var det et pluss å få bruke egen kompetanse innen markedsføring på å hjelpe ideelle organisasjoner og sosiale entreprenører. Det var en motvekt til tidligere arbeid for kommersielle kunder. Bli pro bono-konsulent, din kompetanse blir virkelig verdsatt og kan være kritisk for organisasjonen du hjelper.

Geir har vært på Prospera prosjekt for Skeiv Verden og Guttas Campus.

Kirsti Elisabeth Wiik hørte om Prospera gjennom hennes kollega. Kirsti jobber med karriereveiledning og er opptatt av arbeidslivet og utvikling generelt.

Jeg liker det Prospera står for: å kunne by på kompetanse for å hjelpe sosiale entreprenører som hjelper andre mennesker. Det er en kul måte å bruke kompetansen din på i andre settinger som er større enn deg selv. I tillegg får du videreutviklet dine ferdigheter og det ser bra ut på CVen!

Kirsti har hjulpet både Vektorprogrammet, Byverkstedet, Sammen på Sykkel, og Aktive Lokalsamfunn gjennom Prospera.


Amna Qureshi Miltvedt hørte om Prospera gjennom søsteren hennes som også er Prospera-konsulent. Amna har donert sin kompetanse til Sunnere Barn og UngInfo gjennom Prospera.

Jeg er pro bono-konsulent først og fremst fordi at jeg får muligheten til å bidra og jobbe med saker jeg selv brenner for, men også for å hjelpe de som brenner for det samme og jobber med dette fulltid for å utgjøre en forskjell. I tillegg til at man hjelper andre får man innblikk i hvordan andre bedrifter jobber. Man får mulighet til å bli kjent med mennesker i ulike bransjer og utvide sitt nettverk. Mye av det man lærer på de ulike prosjektene kan man bruke i sin jobb i etterkant. Det er en win-win for både konsulentene som bidrar og organisasjonen som får hjelp.

Kjenner du deg igjen? Er du nysgjerrig? Bli pro bono-konsulent her.