Elin Nørve om utviklingstrender innen kompetanseheving 17. oktober

Fremtidens medarbeidere vil stille annerledes krav til bedriften når det gjelder muligheter for egen utvikling. Faglig utvikling forventes, men innsikt og læring hentes fra flere fronter enn før. De bedriftene som ivaretar hele mennesket, og har en åpen tilnærming til innhold, vil lykkes.

Elin Nørve er grunnlegger og CEO av Future Leaders. Hennes mål er å skape en bærekraftig fremtid der fremtidens ledere sikter mot trippel bunnlinje.

Du er velkommen til Ingeniørenes hus | Se hele programmet
Tirsdag 17. oktober kl
1400-1600
Arrangør: Prospera, TEKNA og Great Place to Work
Det vil blir lett servering
Arrangmenentet er fullt, men om du setter deg på venteliste, vil du få tilsendt streaming-lenke.

Registrer deg her

Elin Nørve

Elin Nørve

-Hvilken rolle vil Future Leaders spille i utformingen av fremtidens arbeidplasser?

Future Leaders jobber for å utvikle et nytt sett av ledere som fokuserer på trippel bunnlinje og har en forståelse for hvordan vi kan bygge opp et næringsliv hvor det å tjene penger gjennom å gjøre noe der positiv impact er normen! Vi utfordrer de etablerte strukturene og hjelper til med å bridge gapet mellom genrasjonene.

Hvilke endringer i arbeidslivet kommer du til å snakke om 17. oktober?

Ila de neste 3 årene vil 50% av næringslivet være millennials, samtidig som exponensielle teknologier for første gang kommer til stort utrykk. Dette utfordrer hvordan vi jobber, rekrutterer, leder og tenker på innovasjon. Jeg skal gjøre det jeg kan for å dele nye og andre perspektiver på denne utviklingen.

– Hvilke bøker bør ledere/HR-ledere lese i år?

Hvis den ikke er lest enda er Exponential Organizations en avgjørende bok å få med seg, Tom Karp sine bøker er jo også blant mine favoritter. Utover det mener jeg at å følge med på Singularity Hub sine utgivelser, samt the daily (podcast fra NYT) bidrar til mange gode perspektiver.