Holmlia Kulturkafé åpnet

Daglig leder Nayat Abboutz under åpningen av Holmlia Kulturkafé.
Daglig leder Nayat Abbouz under åpningen av Holmlia Kulturkafé.

Mor og sønn Nayat Abbouz og Yassin El Barkani åpnet dørene til Holmlia Kulturkafé for første gang mandag 14. april.

Prospera-team har fått bistå med kritisk spisskompetanse underveis og vi gleder oss stort på Nayat og Yassins vegne. Registrer deg som pro bono-konsulent i dag, din kompetanse er verdifull!

Holmlianere i alle aldere møtte opp for å være med på åpningen, og det var tydelig at mange har ventet lenge på å få en hyggelig møteplass i nærområdet. Yassin tok i mot kafégjestene på trappen med en velkomsttale der han understreket at Holmlia Kulturkafé ikke er noen vanlig kafé, men et møtested for hele bydelen:

Denne kaféen er til dere, den er for dere og den er av dere! For at denne kulturkaféen skal være åpen er det viktig at vi bruker den alle sammen. Bruk kulturkaféen for småmøter, skolearbeid eller bare en kopp te, og bruk oss også utenom åpningstidene.

Yassin El Barkani

Fikk pro bono-hjelp på veien

To Prospera-team har støttet ildsjelene bak kulturkaféen på veien fra drøm til virkelighet. Det første teamet hjalp med forretningsplan og finansieringsplan. Nayat og Yassin har nå en strategi for hvordan kafeen skal drives økonomisk bærekraftig. Begge prosjektene ble gjort i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB.

Kulturkafé-teamet. Konsulenter og prosjektmottakere.
Yassin El Barkani og Nayat Abbouz sammen med pro bono-konsulentene Per Nordahl, Jonas Forsberg, Waseem Shad og Linn Huse Amundsen. Christine Pichler og Stefan Okstveit deltok også på pro bono-teamet.

Det andre teamet hjelper med vedtekter, og rekrutterer et nytt styre til det ideelle AS’et Holmlia Kulturkafé.

Daglig leder i Prospera Anne Aaby forteller om et verdifullt samarbeid mellom pro bono-konsulentene og ildsjelene på Holmlia:

Prospera-teamene fikk være med på en oppstartsreise. Oppstarter er alltid krevende og preget av mye usikkerhet. Prospera-teamene utviklet selve forretningsmodellen, ga juridisk hjelp og rekrutteringshjelp. Dedikerte team bisto altså med spisskompetanse.

Anne Aaby, Prospera
Yassin El Barkani og Nayat Abbouz sammen med pro bono-konsulentene Anders Liland, Linn Huse Amundsen, Erlend Glad, Ingvild Nærø, Lars Christian Elvenes og Håvard Heskja.

Yassin takket under åpningen Prospera for støtte og hjelp underveis:

Jeg rekker en stor takk til Prosperastiftelsen som har bidratt til å motivere oss og hjelpe oss å vise at dette her er mulig å få til.

Yassin El Barkani

Verdifullt samarbeid

Nayat Abbouz bor selv på Holmlia og er tildelt flere priser for sitt engasjement for nærmiljøet tidligere. Nå har hun sagt opp jobben som konditor for å være daglig leder i Holmlia Kulturkafé. De har måttet lære mye om både økonomi, interiør og markedsføring på kort tid. Prospera-konsulentene har bidratt til denne læringen. Anne Aaby i Prospera påpeker at også konsulentene har lært underveis:

Verdien er at ildsjelene, som Nayat og Yassin, lærer og får profesjonalisert sin innsats. Konsulentene lærer også på sin side om samfunnsutfordringer, ulike ideelle innsatser og deres effekter. Vi snakker derfor om et ekte vinn-vinn-vinn-fenomen.

Anne Aaby, Prospera

Selv om kaker, kaffe, te og interiør nå er på plass er det fortsatt noen detaljer som gjenstår. Yassin ba de mange besøkerne på kaféens første åpningsdag om en smule tålmodighet:

Vi har jo aldri drevet kafé før, men gi oss noen dager så blir det til og med latteart her.

Yassin El Barkani