Christian Radich Windjammer | Oslo
Christian Radich – Windjammer
Rundt 20% av ungdommer fullfører ikke videregående. Utenforskap blant barn og ungdom er et økende problem i samfunnet og kan føre til blant annet ensomhet, nedsatt selvfølelse og dårligere levekår. Dette fører til at viktige ressurser går tapt for samfunnet. Stiftelsen Christian Radich har 2 samfunnsoppdrag. De sikrer et viktig kulturobjekt for fremtidige generasjoner gjennom vedlikehold og drift av en snart 100 år gammel skute og jobber med livsmestringsprogrammet Windjammer. Målet med Windjammer er å forhindre utenforskap blant ungdom. Det er er et program for de mellom 18-25 år, som står utenfor eller er på vei til å havne utenfor utdanning eller opplæring. I programmet får ungdommene være 4 uker til sjøs og lære av tydelige rutiner, konkrete utfordringer, tett oppfølging av trygge voksenpersoner og jobbtrening. Prosperastiftelsen skal hjelpe med kommunikasjonsplan. Prosjektet gjøres i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB.
Pro bono prosjektet
Windjammer er satsningsområdet til Christian Radich, og er et program i vekst. Per seilas har de med seg 48 ungdommer, 15 ansatte og 5-10 frivillige voksne. I 2018 hadde de 1 seilas, mens i 2023 skal de ha 6 stykk. Rekrutteringen av ungdommene skjer ved at offentlige etater på 3 nivå (i skolen, NAV og Oppfølgingstjenesten) identifiserer og tar kontakt med aktuelle ungdommer. Målet med dette pro bono-prosjektet er å hjelpe Windjammer å lage en kommunikasjonsplan for de offentlige etatene som rekrutterer ungdommene. Utfordringen med dagens kommunikasjon er at tilbudet ofte blir formidlet som et rent hjelpetiltak som kan være stigmatiserende. Målet er å formidle på en måte som gjør at ungdommen får lyst til å delta. Leveransen skal inkludere:
- Gjennomføre kartlegging av:
- Hva gjorde at tidligere deltakere bestemte seg for å være med, eller eventuelt bli usikre. Hvordan ble de møtt, hva opplevdes som bra og hva kunne vært gjort bedre?
- Hvordan er konteksten når etatene informerer ungdommene. Hva har de av verktøy i dag, tid tilgjengelig og hva kan egner seg å bruke av onepager, video, muntlig informasjon osv.
- Hva er verdien av tilbudet fra ungdommene sin side. Hva er det som skaper interesse?
- Basert på kartleggingen, utform et budskap til målgruppen som engasjerer og motiverer til deltakelse. Hvilke kommunikasjonsform liker målgruppen? Gode historier fra tidligere deltakere, kjendis-ambassadører eller annet?
- Oppsummer funnene i en kommunikasjonsplan som viser hvilke verktøy som er mest hensiktsmessig å brukes av de ulike etatene for å engasjere målgruppen.
Ønsket kompetanse i teamet
Prosjektleder, kommunikasjon, erfaring med å jobbe med utsatte ungdommer, strategi, erfaring fra offentlig sektor, prosjektmentor
Meld din interesse for prosjektet!
Nøkkelinfo
- Arbeidssted: Oslo
- Oppstart: august/september
- Tidsbegrenset 3 måneders innsats. Våre prosjekter holdes alltid innenfor avtalt tid og omfang, maksimalt 60 timer over tre måneder
- Teamet får god støtte fra Prosperastiftelsen sin administrasjon
- Medlem i et spennende og allsidig nettverk med over 1200 konsulenter fra ledende norske selskaper