Geitmyra Matkultursenter for barn
Prosjektet Læringsrik mat startet i 2018, og jobber for at barn og unge skal oppleve gleden ved å lage og spise mat som gjør dem godt.
Geitmyra Matkultursenter ønsker at maten på AKS/SFO skal få et skikkelig løft og de tror på at matglede og kunnskap skaper endringer. Derfor vil de hjelpe både ansatte og barna til å øke kunnskaps-og ferdighetsnivået innen matlaging.
Prosjektet Læringsrik Mat skal vise hvordan man kan lage god og sunn mat som holder budsjettet og passer inn i hverdagen på AKS/SFO.
I dag er over 160.000 barn på skolefritidsordning i Norge. Prospera skal hjelpe med Porteføljestrategi.
Prosjektet gjøres i samarbeid med Gjensidigestiftelsen.
Prospera-prosjektet
Geitmyra har utført prosjektet Læringsrik Mat gjennom AKS/SFO.
Deres erfaring så langt viser at for å få til varig endring av skolens mat-tilbud, er det kritisk at ledelsen på skolen er med på initiativet. Derfor ønsker Geitmyra å gå mer aktivt inn mot å få forankring hos skoleledelsen når Geitmyra nå skal ekspandere prosjektet til flere skoler.
For å lykkes med dette har Geitmyra behov for en god porteføljestrategi. Porteføljestrategien må ta hensyn til at ulike skoler har ulike utfordringer å løse.
Så langt har Geitmyra utført kurset hos ti Oslo-skoler. Disse skolene har fått tjenesten Læringsrik Mat gratis.
Vårsemesteret 2020 har vi med en skole i Bærum, som er første pilot skole som nå betaler for tjenesten Læringsrik Mat.
Pro bono-team
- Hilde Kristin Sagedahl Underthun
- Fredrik J. Hansen
- Destina Ster
- Marianne Otterdahl Møller
- Johannes Kjernlie
- Mai Phan
- Rebekka Buvik Myrtveit