Norges Livredningsselskap | Oslo

Norges Livredningsselskap

78 personer døde av drukning i 2021. 76 av dem døde i utendørs drukningsulykker. Av de som drukner er 80% gode svømmere. Norges Livredningsselskap (NLS) jobber med opplæring i alle aldre innen svømming, selvinnsikt, selvberging, strandlivredning og førstehjelpslivredning for å kunne redusere drukningstallene. Med 4556 medlemmer og 22 klubber sprer de viktig kompetanse i hele Norge. Prosperastiftelsen skal hjelpe med en kommunikasjonsstrategi opp mot kommunen. Prosjektet gjøres i samarbeid med Gjensidigestiftelsen.

Prosjektet med Prosperastiftelsen

De siste 30 årene har NLS utdannet strandlivreddere innenfor internasjonale standarder. Strandlivredderne jobber på store strender for å avverge situasjoner i vann, ved vann og på land. De har per i dag 5 strender som er bemannet hele sommeren, under finansiering av Oslo-kommune. Det er stor nytte av tilbudet, og veldig mange henvendelser hver eneste dag. NLS ønsker å spre strandlivredder tjenesten til flere kommuner. De ønsker derfor hjelp fra Prosperastiftelsen for å kommunisere denne tjenesten ut mot kommuner. 

Målet med prosjektet er at stranslivreddere skal bli et beredskapstilbud på flere strender i løpet av de neste årene, og med 1-2 nye strender allerede fra 2023, for å kunne redusere antall drukningsulykker. 

Leveransen skal inkludere: 

  • Interessentanalyse som detaljert beskriver hvilke kommuner og kontaktpersoner NLS må knytte kontakt med først 
  • Sette opp et forslag til en kommunikasjonsstrategi opp mot kommunene, som viser hvordan NLS best kan informere om sin tjeneste
  • Handlingsplan for 2023 som viser teamets anbefalinger for hvordan tjenesten best spres for å oppnå ønsket mål

Ønsket kompetanse i teamet

Prosjektleder, kommunikasjon, salg, strategi, erfaring fra offentlig sektor/kommune, prosjektmentor

 

Meld din interesse for prosjektet!

Nøkkelinfo

  • Arbeidssted: Oslo
  • Oppstart: august/september
  • Tidsbegrenset 3 måneders innsats.  Våre prosjekter holdes alltid innenfor avtalt tid og omfang, maksimalt 60 timer over tre måneder
  • Teamet får god støtte fra Prosperastiftelsen sin administrasjon
  • Medlem i et spennende og allsidig nettverk med over 1200 konsulenter fra ledende norske selskaper