Vellykket Prospera-feiring i Oslo 2021

23. november 2021 feiret Prospera de 100 pro bono-teamene som har bistått organisasjoner på Østlandet siden 2019. Det var ekstra gledelig å kunne samles og ferie i år ettersom fjorårets Prospera-feiring måtte utgå grunnet korona.

På Østlandet har vi fått enorm oppslutning rundt vår pro bono-innsats takket være vårt samarbeid med Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen DNB og Sparebankstiftelsen Østfold Akershus.

Arrangementet var på Vippa, et samlingssted for mat-entusiaster som vil noe mer enn å drive restaurant og hvor inkludering, mangfold, entreprenørskap og bærekraft i fokus. 

Se bilder fra feiringen på Vippa!

Variert program

Årets program var innholdsrikt med sceneinnslag fra organisasjoner Prospera har fått hjelpe med pro bono-prosjekter. 

Ine Naasen var tilstede på Prospera-feiringen og fremførte låten “å gjøre ditt” som handler om å føle seg annerledes og ikke passe inn. Ine er tidligere vinner av Skapias komponeringskonkurranse for skoleklasser.

Det Grenseløse Teateret – “Et sosialt og inkluderende teater for mennesker med nedsatt funksjonsevne” bidro med underholdning og improteater. De er en del av Nittedal teater som ønsker å motvirke utenforskap ved å få barn og unge i aktivitet.

Fire ungdommer fra Halden og Fargespill Østfold imponerte med scenenummerne “Batwanes Beek”. Låten som ble fremført kombinerer arabisk pop og norsk folkemusikk.

Kveldens gjester fikk også se to tidligere deltakere i Ungt Entreprenørskaps Studentbedrift-program gi en pitch om Studentbedriften Paramate som ble kåret til Oslos beste studentbedrift i 2021. 

Flere høydepunkter fra kvelden

Denne høsten har Prospera fått en viktig anerkjennelse gjennom tildeling av 1,5 millioner kroner i neste års statsbudsjett. Prosperas styreleder Christian Thommessen delte noen tilbakeblikk og frampek. Nylig tiltrådt Familie og kulturminister Anette Trettebergstuen hadde også en hilsen.

Det ble servert kaker fra  Holmlia Kulturkafe som Prospera har fått følge fra idestadiet og fram til i dag. Tre pro bono-team har hjulpet underveis med etablering, styrerekruttering og økonomi. Ildsjelen Nayat Abbouz serverte selv kakene og fortalte om Kulturkafeen.

Oppsummert: en kveld fylt med ildsjeler og engasjerte mennesker som utgjør en forskjell i samfunnet.