Prosperastiftelsen og Stiftelsen Dam inngår samarbeid

- Skaper nye muligheter for helsefrivilligheten

Dam
Samarbeidet mellom Stiftelsen Dam og Prosperastiftelsen skaper muligheter for helsefrivilligheten

Prosperastiftelsen og Stiftelsen Dam har inngått et toårig samarbeid for å øke sannsynligheten for at vellykkede prosjekter innen frivillighet og helse kan leve videre, videreutvikles og skape enda større verdi. 

Samarbeidet gir Dams medlemsorganisasjoner mulighet til å søke om prosjektstøtte til kompetanseheving for å overvinne utfordringer knyttet til formidling, oppskalering eller videreføring av prosjekter.

icon-quote-left

Prosperastiftelsen er utrolig glad for å ha inngått dette samarbeidet med Stiftelsen Dam. Vi ser stort frem til å kunne bidra med kompetanse til helsefrivilligheten slik at gode tiltak kan leve videre og hjelpe mange flere.

– Magnus Vøllo,
Daglig leder i Prosperastiftelsen

Donerer tid og kompetanse

Gjennom samarbeidet vil fem prosjekter få støtte i to ulike søknadsrunder. Prosjektene får hvert sitt tverrfaglige team på fire til seks frivillige deltagere fra ulike deler av arbeidsmarkedet med bred fagkompetanse. Teamet donerer både sin tid og kunnskap i 3 måneder for å hjelpe organisasjonene med konkrete utfordringer.

Prosperastiftelsen vil stå for den praktiske gjennomføringen og rekrutteringen av frivillige, mens Stiftelsen Dam finansierer prosjektene. Dette bidrar til en mer kostnadseffektiv videreutvikling av eksisterende prosjekter sammenlignet med å starte nye initiativer fra bunnen av.

icon-quote-left

Vi tror for mange prosjekter strander, selv om de kan vise til svært gode resultater. Gjennom dette samarbeidet får medlemsorganisasjonene mulighet til å gjøre mer av det som fungerer.

– Hans Christian Lillehagen,
Generalsekretær i Stiftelsen DAM

Bygger varige verdier

I Prosperastiftelsen er vi opptatt av å ikke bare videreføre gode prosjekter, men også å skape varig læring for samtlige involverte. Gjennom samspill mellom organisasjoner og erfarne konsulenter, er målet å dele kunnskap og erfaringsutveksling som kan bidra til økt levedyktighet for frivilligheten innen helse. Vi er opptatt av å hindre at gode prosjekter havner på det vi kaller «prosjektkirkegården».

Dette samarbeidet gir oss muligheten til å identifisere hvilke faktorer som gjør prosjekter bærekraftige over tid. Gjennom samarbeidet ønsker Prosperastiftelsen og Stiftelsen Dam å inspirere flere til å se verdien av videreutvikling og kunnskapsdeling.

Med støtte fra dyktige fagkonsulenter kan samarbeidet føre til at gode tiltak kan leve videre og hjelpe enda flere.