Om organisasjonen
PKNN er en norsk organisasjon som arbeider for å øke bevisstheten om bukspyttkjertelkreft (pancreaskreft), støtte pasienter og deres pårørende, og fremme forskning på denne alvorlige sykdommen. Bukspyttkjertelkreft er den dødeligste kreftformen man kjenner til. Det er få behandlingsmuligheter, mindre fokus på forskning og mindre oppmerksomhet enn andre kreftformer.
PKNN er finansiert gjennom medlemstilskudd fra Kreftforeningen, prosjektmidler fra Kreftforeningen, donasjoner og ulike prosjektmidler.
Pro bono-prosjektet
Bukspyttkjertelkreft er en alvorlig diagnose med betydelige utfordringer knyttet til både diagnostisering og behandling. For å kunne tilby målrettet støtte og informasjon, er det viktig for PKNN å ha en detaljert forståelse av pasientgruppenes erfaringer og behov. PKNN opplever ulikheter i behandling og informasjon tilbud omkring i landet. Målet med prosjektet er å kartlegge nåsituasjonen og bruke denne dokumentasjonen i politisk påvirkningsarbeid for å forbedre dagens tilbud og jobbe for et likt tilbud over hele landet.
PKNNs søsterorganisasjon i Storbritannia har, for flere år siden, gjort denne type kartlegging. Caroline Verbeke, som startet PKNN og er styremedlem, var med på kartleggingen som ga stort utbytte. Det er viktig å hente innsikt fra både helsepersonell, pasienter, pårørende, likepersoner og etterlatte over hele landet.
Teamet skal i samarbeid med nøkkelpersoner i PKNN
Kartlegge dagens pasientreise gjennom å dokumentere pasientgruppenes erfaringer fra første symptomer, gjennom diagnose, behandling, og oppfølging. Det er ønskelig å kartlegge demografiske ulikheter, spesielt alder og geografi.
Identifisere hvilke utfordringer gruppene møter og hvilke behov som ikke blir dekket gjennom reisen.
Analysere og oppsummere funnene samt lage "talepunkter" som PKNN kan bruke i sitt videre arbeid i politisk påvirkning for å forbedre behandlingstilbudet.
Formål
Formålet med prosjektet er å kartlegge pasientreisen til personer diagnostisert med bukspyttkjertelkreft i Norge. Ved å identifisere utfordringer og behov gjennom hele reisen, vil PKNN få evidensbasert dokumentasjon de kan bruke i politisk påvirkning for å både utbedre behandlingstilbudet samt å jobbe for et likere tilbud over hele landet
Ønsket kompetanse
- Prosjektleder
- Innsiktsarbeid
- Organisasjonsutvikling
- Erfaring med intervju/spørreundersøkelse
- Strategi
- Prosjektmentor
Prosjekt med fokus på
Kontaktperson for prosjektet
Espen Syse Houge
Prosjektkoordinator
92 86 19 70
espen@prosperastiftelsen.no
Prosjektdetaljer
- Arbeidssted Oslo
- Oppstart Oppstart i januar, 3 mnd. varighet
- Omfang Tidsbegrenset 3 måneders innsats. Våre prosjekter holdes alltid innenfor avtalt tid og omfang, maksimalt 60 timer over tre måneder.
Slik gjør du en behovsanalyse
Behovsanalysen avdekker viktige oppgaver, behov og utfordringer kunden din har innenfor et område du har kartlagt gjennom innsiktsarbeidet.